Pomázi Német Nemzetiségi Általános Iskola

Deutsche Nationalitäten Grundschule Pomáz

Nyílt nap

Szeretettel várunk minden érdeklődő leendő elsős és már ide járó szülőt, családtagot november 13-án, szerdán nyílt napunkra, ahol 8:00-11:00 óráig az első három tanóránkat tekinthetik meg bármelyik osztályban. A nyílt nap órarendjét megtalálják a honlap “Iskolánkról” menüpontján belül.

Októberi megemlékezések

Ebben a tanévben az aradi vértanúkat és az 1956-os forradalmat is plakátverseny keretében ünnepeltük. Néhány héttel az évfordulók előtt az osztályok megkapták a feladatot a plakátkészítésre. Eredeti, ötletes munkákat vártunk, és valóban látványos, különleges plakátok kerültek ki tanulóink és tanítóik, tanáraik kezei alól. Mindenki lelkesen vett részt a versenyen! Október 4-én, pénteken reggel közösen elénekeltük Read more about Októberi megemlékezések[…]

Miniversum

2019. október 21-én a Budapesten levő Miniversumba szerveztünk látogatást a 4., 6. és 8.osztályos tanulók számára. A világ egyik legnagyobb terepasztalának megszemlélése illetve az interaktív foglalkozáson való részvétel nagy örömet jelentett a gyermekeknek!

Látogatás a Csodák Palotájába

Hetedikesein látogatásának célja a tudományos, modern és praktikus ismeretek megszerzésén túl Magyarország nevezetességeinek, hagyományainak megismerése volt, továbbá a természettudományok, valamint a történelem tananyag elmélyítése személyes megtapasztalással. A jövő mérnökei c. tematikus programon regisztrált csoportként jelentünk meg. A gödöllői Szent István Egyetem volt a szervező: élelmiszer-színezékeket vizsgáltunk, agyhullámokkal gyorsítottunk kocsit,  tájat építettünk, élelmiszereket rendeztünk eltarthatóság szerint, Read more about Látogatás a Csodák Palotájába[…]

Változás az iskolai étkezés számlázásában

Tisztelt szülők!Szabóné Bartholomaei Krisztina, Pomáz város jegyzője tájékoztatta a pomázi iskolákat, hogy az eddigi gyakorlattól eltérően az étkezési számlák kiállítására ezentúl nem előre, hanem az aktuális hónap végén kerül sor. A fizetési határidő továbbra is 8 munkanap. Kérjük a határidő pontos betartását!

Microsoft innovatív iskola lettünk

A Microsoft Innovatív Iskola Program 2016-ban indult el azzal a céllal, hogy lendületet adjon az oktatási körülmények 21. századivá tételéhez. Az iskolaigazgatókat vezetőképző tréningsorozattal, a tanárokat módszertani képzéssel készítik fel. Iskolánk az elmúlt évben csatlakozott a programhoz, a második év kezdésének alkalmából új címünkkel büszkélkedhetünk.

Családi nap

Hagyománnyá vált iskolánkban, hogy ősszel egy szombat délelőttön összejövünk diákok, szülők és pedagógusok, hogy rendet rakjunk iskolánkban és annak udvarán, elvégezzük az őszi kerti munkálatokat, felkészüljünk a közelgő télre, építsünk, szépítsünk. Az idei tanévben is nagyon sokat dolgoztak kicsik, nagyok, köszönjük szépen!